In de maand december is het vaak raak, Aksoy Beveiliging geeft u advies tegen inbraak!


Feestdagen trekken elk jaar weer ongenodigde gasten
Rommel de bommel wat een gestommel, daar op de zolder… Het klinkt als de eerste regel van een vrolijk sinterklaasliedje. Maar in werkelijkheid zou het in deze tijd van het jaar net zo goed over een inbreker kunnen gaan. 5 december, de kerstdagen en oudejaarsdag blijken namelijk zeer populaire dagen om in te breken.

Traditiegetrouw worden de meeste inbraken in december en januari gepleegd.
 
Mooie avond
Erg verrassend is dat ook niet. Bewoners zijn met de feestdagen vaak langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren. Terwijl wij gezellig met familie en vrienden pakjesavond vieren, aan het kerstdiner zitten of met elkaar het jaar uitluiden, slaan inbrekers hun slag. Wat een mooie avond had moeten zijn, eindigt zo voor veel mensen in een hoop narigheid.
 
Hieronder vindt u een aantal nuttige tips voor inbraakpreventie:
 
1. Deur of raam intrappen
Verstevig een deur met een extra slot op kniehoogte. Of plaats een stevigere deur. Laat ook geen zaken in het zicht liggen.

2. Cilinder afbreken
Laat goedgekeurde sloten met bijbehorend bouwbeslag in deuren en ramen installeren. Let erop dat het bijbehorend bouwbeslag ook bestand is tegen cilinder trekken.
 
3. Deur openen door 'hengelen' via brievenbus
Draai de deur op slot en haal altijd de sleutel uit het slot. Plaats eventueel een kap aan de binnenkant over de brievenbus.

4. Gaatje boren om raam of deur te openen
Haal altijd de sleutel uit het slot van deuren en ramen.

5. Insluipen
Doe ramen en deuren altijd dicht en op slot, ook als u maar even weg bent of bijvoorbeeld naar boven gaat. Plaats eventueel kierstand houders als de ramen toch open moeten blijven in verband met ventilatie.

6. Flipperen om deur te openen
Om te voorkomen dat inbrekers met een (bank)pasje tussen deur en kozijn het slot kunnen indrukken en openen, kan het beste de deur op slot gedraaid worden en de sleutel eruit gehaald worden. Ook kan een anti-inbraak strip op ramen en deuren gemonteerd worden.

7. Cilinder trekken
Sommige inbrekers maken gebruik van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche. Met dit gereedschap trekken ze de cilinder rechtstandig uit het slot. Dit is te voorkomen door cilinders te monteren die tegen dit zogenaamde ‘kern trekken’ bestand zijn. Ook bestaat er beslag dat tegen kern trekken is beveiligd.

Wij wensen u veilige feestdagen!